ПУБЛИКАЦИИ за Градини по света


Градините на Путапарти - Индия

Путапарти е малко градче, разположено в югозападната част на индийския щат Андра Прадеш, което процъфтява и изумява със зеленината си независимо от жаркия климат.

Тадж Махал - приказка за любов

Трудно е да се опише чувството при вида на Тадж Махал, чезнещ сред сутрешните мъгли. Отражението на мавзолея бавно се избистря във водите на басейна отпред.

Градина в ашрама на Сай Баба

Най-забележителното нещо в Путапарти, около което се върти целия живот в градчето, е ашрамът на Сай Баба. Ашрамът представлява комплекс от сгради, градинки и мандир.

Градина Мажорел - Маракеш

В сърцето на нажежения и шумен африкански град Маракеш френският художник Жак Мажорел създава изключително богата градина с флора от петте континента.

Парк лабиринт д'Орта - Барселона

Предизвикателните кръстовища, разбърканите в плетеница посоки, внезапно изникналите фонтани, уединените зелени стаи, провокират човек да опита късмета си в тази игра.

Санкт Файт ан дер Глан

Санкт Файт ан дер Глан е малко курортно градче в провиция Каринтия (Южна Австрия). Въпреки размерите си е административен център на областта.

Ботаническа градина - Локрум

Забележителна е ботаническата градина на остров Локрум, край Дубровник (Хърватия). Атрактивният вид на градината се дължи на кактусите, бромелиевите и агаветата.

Градини Марина д’Ор - Испания

Весели пейки, изписани с шарени мозайки, пъстри бордюрчета, странни фигури и статуи, романтични зелени тунели, пеещи фонтанчета, красиви птици и дъх на море...